Obala Luke Vukalovića bb Trebinje, Bosnia and Herzegovina
+387 65 589 394
UncategorizedDecember 16, 2021by Admin

Sastanci s lokalnim samoupravama – Općina Ravno

Ravnom je juče održan deseti po redu sastanak tima projekta Link za saradnju/saradnju sa predstavnicima lokalnih samouprava uključenih u ovaj projekat koji je za cilj imao sagledavanje učinjenog tokom jednogodišnjeg provođenja projekta na području 12 gradova i općina/opština u BiH.

Tokom sastanka prezentovane su i naredne aktivnosti projekta sa posebnim fokusom na Evropsku oznaku izvrsnosti u upravljanju – ELoGE i Akademiju za lidere – LAP  kao izuzetno vrijednih alata Vijeća Evrope koji će dati novu dimenziju odnosa lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva uključenih u ovaj projekat.

Kao i prethodno održani sastanci u drugim jedinicama lokalnih samouprava na projektnom području i ovaj je bio informativnog karaktera, pa je i na njemu pomenuta “grant” šema za civilni sektor u projektnom području, te potencijalno interesantni modeli zajedničke promocije na projektnom portalu i društvenim mrežama projekta (FB i Instagram).

Općini Ravno projektni tim je razgovarao s Ružicom Skaramucom, predsjednicom Općinskog vijeća RavnoStanom Burić, zastupnicom u Skupštini HNK/Ž i uposlenicom ove Općine, te Anom Kostić, pravnicom u ovoj hercegovačkoj Općini.

Ispred projekta LINK za saradnju/suradnju sastanku je prisustvovala Dženana Dedić, izvršna direktorica Agencije lokalne demokratije Mostar i koordinatorica ovog projekta kao i Slobodan Vulešević izvršni direktor Centra za razvoj Hercegovine – CRH Trebinje partnerske organizacije projekta.

Projekat LINK za saradnju/suradnju finansiran je sredstvima Evropske unije.

 

Share